myTaste.se
Fräscht och mättande och gudomligt gott!


 
2 personer
 
Börja med mangosalsan:
 
1 färsk mango som du tärnar
1 avocado (samma här, skär i tärningar)
1/2 finhackad rödlök
1/2 röd chili, fickhackad
1 msk honung
1 msk flingsalt
Saften från 1/2 lime
1/2 kruka koriander

Blanda samman och låt stå innan servering.



 
Fisken:
3 bitar torskrygg 
2 msk vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk malen spiskummin
1 tsk chilipulver
1 ägg
2 dl panko eller ströbröd
smör att steka i
tortillabröd
 
Blanda mjöl, salt och kryddor i ett fat.
Vispa upp ägget och häll på ett annat fat. Samma med pankon, häll upp på ett tredje fat.


Skär torskryggen i stavar (4 stavar från varje bit fisk)
Doppa först fisken i mjölet, sen vänd ner i ägget och sist i pankon.



Stek på alla 4 sidor ca 1-2 min på varje sida.




Servera med det du önskar. Man behöver inte överösa med tillbehör. Lagom är bäst!





 
Jag körde mangosalsa, smulad fetaost och finhackad gurka.
Njut!
Det här ger mig barndomsminnen!
Så idag bjöd jag hem mamma och pappa på söndagsstek med kött vi fått direkt från en bonde mamma känner.... Mumsigt!
 
 
 
 
 
Bakade en väääldigt mumsig fika häromdan som gick åt i ett nafs! 
Nästa gång ska jag baka med sirapskaka som grund. DET tror jag kommer bli om möjligt ÄNNU godare!
 
 

Rocky Road- Snittar:

150 Smör
3 3/4 dl Vetemjöl
1.5 dl Strösocker
3 msk Kakao
3 msk Sirap, ljus
1.5 tsk Vaniljsocker
1.5 tsk Bakpulver

200 g Mjölkchoklad
Minimarshmallows
Jordnötter
Dumle
Daim

Gör så här:
Börja med att klä en plåt med bakplåtspapper.
Sätt ugnen på 175°C.
Nyp ihop alla ingredienser till degen i en bunke.
Arbeta ihop en smidig deg med händerna.
Rulla degen till två längder och lägg på plåten. 
Platta till längderna lite.

 

Grädda mitt i ugnen i 10-11 minuter.
Hacka chokladen fint medan kaklängderna gräddas.
Strö över chokladen på längderna direkt när de kommit ut ur ugnen, 100 gram på varje längd.
Ställ tillbaka plåten i ugnen i 30 sekunder.
Tag en liten slickepott och bred ut chokladen på längderna.
Strö över ditt hackade godis.
Låt stelna svalt en stund och skär sedan i snittar.