Saftiga och otroligt goda
Mjuk kaka
- 75 g smör
- 3 ägg
- 2 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
-
2 dl vetemjöl
- 2 msk kakao
- 2 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- 1 dl mjölk
Glasyr
- 50 g smör
- 2 msk kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
- 3,5 dl florsocker
- 1,5-2 msk kaffe,
- 2 msk riven kokos
- Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form på ca 20×30cm med bakplåtspapper.
- Smält smöret. Vispa ägg, socker och vaniljsocker riktigt fluffigt.
- Blanda samman mjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd ner i äggvispet tillsammans med smöret och mjölken.
- Baka i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter, känn med en sticka att den kommer ut ren ur kakan. Låt kakan svalna något.
- Smält smöret till glasyren i en kastrull. Blanda i kakao, salt, vaniljsocker och florsocker. Späd med kaffe tills du har en slät glasyr.
- Gör små hål i kakan med en naggare eller gaffel och häll på glasyren. Strö över kokos.
- Låt kakan svalna helt och skär sedan upp i rutor.
Kommentera