myTaste.se


Idag blev det en liten mumsig middag som fick bra betyg av Patric då han spontant sa: Vad gott det ser ut! ;)
Här kommer en beskrivning av hur man lagar denna rätt då den inte direkt har något recept.
 
4 personer (eller 2 personer och 2 lunchlådor ;))



 
4 bitar lax
färskpotatis (i brist på färska går delikatesspotatis i påse lika bra)
haricot verts
2 dl lätt créme fraische
2 dl matlagningsgrädde
1 citron
färskost vitlök och örter eller annan man gillar
dill
1 fiskbuljongstärning alt 3 msk hummerfond
salt, vitpeppar, cayennepeppar
 
Fisken
 


1.Lägg laxen på folie i en ugnsfast form.
2.salta och peppra samt strö över lite dill
3.stryk på färskosten och lägg på skivad citron
4.baka av i ugnen ca 30 min på 200 grader
 
Potatisen

1.koka potatisen i ca 20 min, låt sedan stå vid sidan av med lock på tills fisken är klar
 
Såsen

1.koka upp créme fraische, grädde och buljong/fond
2.smaksätt med citron och kryddor
3.låt koka ca 15 min
 
Servera fisk, sås och potatis tillsammans med lätt frästa haricot verts!
 
 
 
Idag bakade jag nyttiga bars som är perfekta som ett snabbt mellanmål.
De blev jätte goda!
 
 


Här är receptet!

15 urkärnade dadlar
3 dl cashewnötter
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma 

Mixa allt i matberedaren och forma till 10 bars. Sätt in i ugnen på 175 grader ca 10 min. Förvara i kylen!