myTaste.se
Denna har jag både bjudit tjejerna på Kicks på och hade med på senaste kräftskivan. Blir otroligt krämig och syrligt god utan att vara för sur eller för söt. Perfekt match helt enkelt!


Botten
  • 15 st digestivekex, 
  • 75 g smör
Fyllning 1
  • 300 g philadelphiaost
  • 3 dl lätt crème fraiche
  • 1 tsk vaniljpulver alt vaniljsocker
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 3 dl hallon, färska eller frysta
  • 2 st ägg
  • 2 msk maizena majsstärkelse
Fyllning 2
  • 200 g vit choklad
  • 1/2 dl strösocker
  • 2 dl crème fraiche
Fyllning 3
  • 2 dl hallonsylt (jag körde ekologisk vildhallonsylt. Mkt syrligare och godare!!!)
  • 1 1/2 msk vatten
Garnering
  • 3 dl färska hallon
  1. Sätt på ugnen på 150 grader.
  2. Krossa degestivekexen. Smält smör och blanda samman. Tryck ut kexblandningen i botten och upp på kanterna i en form med löstagbar kant. Förgrädda i 6-7 min i mitten av ugnen.
  3. Blanda samman philadelphiaost, creme fraiche, socker, vaniljpulver, hallon och rör om. Rör därefter ner äggen och rör om och avsluta med maizenan. Rör om så att alla ingredienser blandat sig väl. Häll på pajskalet. Grädda i ugnen i 30-40 min tills den precis stelnat (överbaka den inte).
  4. Medan fyllning nummer 1 gräddas i ugnen kan du börja förbereda fyllning nummer 2. Smält den vita chokladen över ett vattenbad. Blanda sedan i socker och creme crème fraiche.
  5. När kakan gräddats klart brer du över fyllning nummer 2 (chokladblandningen)över kakan och gräddar ytterligare 5-6 min i mitten av ugnen. Tag ut och låt svalna.
  6. Värm upp hallonsylten i en kastrull med vatten. Fördela sylten på kakan. Låt svalna något och ställ in i frysen, minst ett par timmar så att kakan verkligen står till sig. Ju längre desto bättre! 
  7. Slutligen tar du ut härligheten. (Ska du inte ha den samma dag så ta ut från frysen och ställ i kylen eftr några timmar) Lägg upp rejält med hallon mitt på kakan! NJUT!
La precis upp ett middagstips på min instagram jag lagar idag. Ni följer väl bollasbaking? 




Idag blev det en liten lättare middag som passar bäst som lunchrätt.
Mycket mumsigt! Och väldigt enkelt!


 
2 personer
 
  • 4 färska rödbetor med skal
  • strimlad sallad
  • 1 morot
  • några cocktailtomater
  • honung
  • chevréost i rulle
  • 1 näve wahlnötter
  • 1-2 skivor grovt bröd alt surdegsbröd
  1. Skala rödbetorna och skär dem i små klyftor
  2. Koka rödbetorna i lättsaltat vatten tills de blivit al dente i ca 10 minuter
  3. lägg upp strimlad sallad på tallrikar med grovriven morot (rev med potatisskalaren) samt tomater i klyftor
  4. stek brödskivorna i smör på båda sidor så de blir lätt krispiga
  5. gratinera brödet med skivad getost i ugnen tills osten smältr lite lätt. Toppa med ringlad honung
  6. stek de förkokta rödbetorna tills de fått en krispig yta. Tillsätt nötterna samt ringlad honung och stekt några minuter.
  7. lägg upp rödbetorna med nötter på tallriken tillsammans med den grtinerade smörgåsen
  8. Toppa allt med ringlad balsamicocréme samt ev ytterligare lite ringlad honung och flingsalt.
  9. Njut!