myTaste.se


 
Gjorde den här igår och den var riktigt god! Som en morotskaka men med banan. Bananerna du har i kan med fördel vara lite övermogna då blir det mer smak.
 

Ingredienser

3 st ägg
3,5 dl strösocker
100 g smör
1,5 dl mjölk
4,5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 tsk kardemumma, stött
3 st bananer, medelstora
0,5 st citron, saften

Glasyr:

200 g philadelphia ost
25 g smör, rumsvarmt
1 dl florsocker
0,5 st citron, finrivet skal och saft
0,5 st apelsin, finrivet skal

Garnering:

 
rivet apelsinskal
 

Tillagning

1. Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg och socker väl. Smält smör och blanda ner mjölk. Blanda mjöl och bakpulver, vaniljsocker och kardemumma. Mosa bananerna med pressad citron. Blanda alltsammans med äggsmeten.
2. Klä en långpanna (30x40 cm) med bakplåtspapper. Häll ut smeten och grädda 20-25 min i nedre delen av ugnen. Låt kakan svalna och gör under tiden glasyren.
3. Rör osten smidig, blanda i mjukt smör och florsocker.
Smaksätt med pressad citron och rivet skal av citron och apelsin. Bred glasyren på den avsvalnade kakan. Sätt den i kylen en stund innan den skärs i rutor. Garnera eventuellt med lite rivet apelsinskal.
 
 
Till Patrics favoriter hör min krämiga baconpaj! 


Pajskal:




Fyllning:

Skiva 2 paket bacon och stek tillsammans med skivade champinjoner. 

Blanda tillsammans med en påse riven ost och en förpackning tärnad fetaost. 

Häll blandningen i det förgräddade pajskalet. 

Äggstanning

Vispa lite lätt 4 ägg med 1 dl grädde och 2 dl mjölk. Häll även i 1 msk potatismjöl (detta binder stanningen) eftersom bacon och fetaost är salt behövs bara peppar. 

Häll stanningen över pajen och dekorera med tomatskivor och paprika. 

Gräddas i ugnen 225 grader ca 35 min. Titta så den fått fin färg och inte är rinnig i mitten. 

Färdig! Servera med en god sallad. 
Vill man kan man även ha i oliver och dekorera när den är färdig med parmaskinka. Gör små rosor och lägg ett basilika blad i varje blomma. 




Det här är en fantastisk god och enkel rätt! Och såååå god!


Börja med hasselbackspotatisen. 

*skala valfritt antal potatisar och skär små snitt i dem genom halva potatisen
*smörj en ugnsfast form och lägg potatisarna i formen och lägg smör ovanpå (jag brukar ha flytande) 
*salta och ställ in i ugnen på ca 200-225 grader

Fläskfilé 

*putsa en fläskfilé (räcker till ca 3 personer) 
*stek den snabbt i pannan med salt och peppar så den får en fin stekyta
*stek färdigt den i ugnen tillsammans med potatisen till 85 grader. 

Kantarellsåsen

*stek kantareller i en stekpanna och när de stekts en stund sikta över ca 1 msk mjöl. Se till så att kantarellerna badar i ganska mkt smör så det blir en redning med mjölet. 
*häll på ca 1 dl grädde och 2 dl mjölk
* lägg i en svampbuljongtärning
*låt småkoka tills potatis och fläskfilé är klara. 
* Smaka av såsen med peppar och lite soja

Skär fläskfilen när den är klar i skivor och lägg i en ugnsfast form. 
Häll över såsen och toppa med riven eller skivad ost. 
Gratinera i ugnen tills osten smält. 

Serveras med en fräsch sallad! 
Mums!