myTaste.se

Pulled jackfruitchili, 3 personer

1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 burk jackfruit i saltlake
1 röd chili (eller chiliflakes)
1 flaska (33 cl) ljus öl
1 burk krossade tomater (400 g)
2 msk tomatpuré
1 grönsaksbuljongtärning
honung
paprika
rökt paprika
spiskummin
oregano
lite kanel
soja
lite, ca 1-2 tsk, grovkornig senap
1 förpackning svarta bönor
1/2 lime, saft

cashewnötter
koriander
crème fraiche/havrefraiche

Såhär gör du:

  1. Börja med att mandolina en lök, alternativt strimla den med en kniv. Finhacka vitlöksklyftorna och chilin och stek sedan i olivolja på medelvärme under några minuter tills att löken har börjat bli mjuk. Vänd i samtliga kryddor och stek med tillsammans med den avsköljda jackfruiten som du har delat på längden. Jag har inga exakta mått på kryddorna utan jag brukar köra lite på känsla. Var försiktig med den rökta paprikan bara – den kan ta över lite i smaken om man tar för mycket. Krossa jackfruiten med stekspaden under tiden du steker för att få den i mindre bitar.
  2. Ha i en halv flaska ljus öl och låt den koka in. Drick under tiden upp resten av ölen.
  3. Rör runt i grytan och tillsätt tomatpuré, senap, tomatkross + en halv burk vatten, buljong, lite soja och en förpackning svarta avsköljda förkokade bönor. Låt koka i ca 15-20 minuter och smaka av med honung, limesaft, salt och peppar. Klart!

Avodillas 4 personer

8 tortillabröd
2 avokado
1 vitlöksklyfta
cream cheese eller PåMackan
koriander
salt + peppar
rapsolja

Såhär gör du:

  1. Bre cream cheese på tortillabrödet och tryck med en gaffel ut avokado jämt över hela brödet. Försök att spara lite utrymme längst ut på kanterna så att inte fyllningen åker ut vid stekning.
  2. Pressa eventuellt på lite vitlök och ha på lite färsk eller fryst koriander, salta och peppra.
  3. Lägg ihop tortillabröden två&två och stek i rapsolja tills de har börjat få färg, det går fort! Vänd och stek på andra sidan också. Dela i mindre bitar och servera!

 

 

Engelska scones till frukost och ryggbiff med risotto med sparris, portabella, parmesan och chévre till middag 😜🙌🏼

 
 

Recept på risotton finns på bloggen. Sök under middag. Tillsätt bara rätt så finhackad portabella och sparris i bitar som du stekt i smör. Smula över lite chévre precis innan servering 😍👌🏼

kött,
 
 

Ingredienser

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan. Rör ner socker och ägg, blanda väl. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten. Låt kakan kallna.  

 
GLASYR:
1 1/2 dl socker
1 1/2 dl grädde
1 1/2 msk kakao
1 1/2 msk sirap
4 msk smör
 
 
 
GARNERING:
mini-marshmallow
dumle
pistaschnötter
jordnötter
cashewnötter

GLASYR:
Ta fram en kastrull och mät upp alla ingredienser förutom smöret och koka upp i cirka 20 minuter. Ta av kastrullen från spisen och rör ner smöret till en blank glasyr. Häll glasyren över kladdkakan i springformen och garnera med mini-marshmallow, dumle, jordnötter och cashewnötter.
 
 
Tips! För att få toppingen att lättare släppa från formen klipp bakplåtspapper i långa remsor i höjd med formen och fördela dem runt kakan på innerkant. Pensla "väggarna" med olja för att få pappret att fastna på formen.