myTaste.se

Mums! Dessa 😍👌🏼 
Som en mix av rabarberpaj och sirapskakor typ. 
Så ut nu i trädgården och plocka lite rabarber och gör denna ljuvliga kaka 😍 

(null)

Ingredienser


Rabarberkompott 
  • 250 g rabarber
  • Saft från 1/2 citron
  • 0,5 dl vatten
  • 0,75 dl  Syltsocker med pektin
Degen
  • 250 g rumstempererat smör
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 dl  Strösocker (till degen)
  • 2 tsk  Vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
Fyllning
  • 2,5 dl kesella vanilj 
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 ägg
  • 1,5 dl Strösocker 
  • 2 tsk Vaniljsocker 

Gör såhär:
1. Koka upp rabarber skuren i bitar tillsammans med citronsaft och vatten, under omrörning på hög värme tills det blir ett mos. Tar ca 5 minuter
2. Tillsätt syltsocker och låt koka under omrörning i ytterligare ca 3 minuter.
3. Ta bort kastrullen från värmen och häll över rabarberkompotten i en skål och ställ i kylskåpet.
4. Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme).
5. Mixa samman smör, vetemjöl, strösocker, vaniljsocker och bakpulver i en matberedare till en deg. För hand går också bra.
6. Tryck ut hälften av degen i botten på en bakplåtsklädd avlång bakform med måtten 20x32 cm
7. Blanda ihop kesella, creme fraiche, ägg, strösocker och vaniljsocker i en bunke till en jämn smet. Häll vaniljsmeten över botten, klicka ut rabarberkompotten och dra några varv med en gaffel så att den fördelar sig jämnt i fyllningen.
8. Smula över resten av degen på kakan.
9. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 35-40 minuter tills den fått en fin gyllenbrun färg.
10. Låt kakan svalna helt och hållet i kylskåpet innan du skär den i bitar och serverar.


(null)