myTaste.se
Nu finns även min blogg och mina recept länkade direkt till www.mytaste.se
 
För att komma direkt till my Taste så klicka på denna bild längst upp i vänster hörn. 
Tänkte köra en liten tävling! Är så vansinnigt nyfiken på vem som läser här och eftersom ni är lite dåliga på att ge ett litet avtryck tänkte jag göra en liten tävling.
Ni har chans att vinna en av mina mössor i valfritt tyg. "bybolla"
Det enda ni behöver göra är att kommentera detta inlägg på bloggen genom att skriva namn och en liten kommentar. =) Det borde ni kunna fixa va? Så hoppas vi att DU vinner!
Tävlingen pågår fram tom söndag 1/2. 



Idag blev det en riktig goding! Längtar redan till lunchlådan imorgon.
 



Rödkål är mycket nyttigt och bl.a. rikt på C-vitamin. Om du äter rödkål tillsammans med en järnrik matvara som t.ex. fläskfilé, får du i dig både järn, C-vitamin och protein i en perfekt vintermåltid.
 

Fläskfilé med rostad rödkålssallad


Till 4 personer:
1 rödkålshuvud skivat i 0,5 cm tunna strimlor
3 apelsiner, finrivet skal och finskurna klyftor
50 g pistagenötter utan skal, grovhackade
2 fläskfiléer
1 knippe timjan, sköljd
4 vitlöksklyftor, pressade
Färsk, finhackad persilja till servering
Salt + peppar
Olivolja
Äppelcidervinäger

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 °C.

2. Skär bort senorna från fläskfiléerna, krydda med salt och peppar. Bryn på hög värme i en stekpanna med olivolja och pressad vitlök. Tillsätt timjan.

3. Lägg filéerna ovanpå timjanstjälkarna på ett galler i en ugnsform. Pressa över vitlök. Ugnsstek fläskfiléerna i ca 7–8 min tills kärntemperaturen är 54 °C. Ta sedan ut köttbitarna och låt dem vila.

4. Rosta rödkålen hårt på hög värme i lite olivolja i stekpannan så att kålen blir karamelliserad på ena sidan. Dra ned på värmen, tillsätt salt, peppar och äppelcidervinäger. Låt kålen sjuda tills den blir mör. Tillsätt apelsin och pistagenötter ihop med persilja och servera till de saftiga fläskfiléskivorna.

Kesoröra:


Finhacka 1 stor rödlök och blanda med ca 5 dl keso. Blanda i lite hackad persilja och smaka av med salt och peppar.