myTaste.se
Alltså den här! Såååå gott! Också den enkel men vilka smaker! Tyvärr fick jag inte tagit något kort på den när den låg på tallriken. 
 

-4 portioner
2 burkar tonfisk i vatten
1 bit purjolök eller 1 vanlig lök
1 liten bit ingefära
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
2 tsk curry
1 tsk gurkmeja (kan uteslutas men det ger en vacker färg i maten)
1 hönsbuljongtärning
3 dl creme fraiche
3 dl grädde (valfri fetthalt)

 
 

Gör såhär:
Låt tonfisken rinna av. Hacka lök, vitlök, ingefära och fräs dem tills löken mjuknar. Hacka paprikan och blanda i stekpannan tillsammans med löken. Tillsätt curry och gurkmeja och fräs allting i 2-3 min. Häll i grädde, crème fraîche, buljongtärning och koka upp allting. Låt sjuda långsamt i ca 10-15 min. Smaka av och krydda eventuellt mer. Vänd i tonfisken försiktigt utan att smula till den för mycket. Stäng av värmen och servera med ris, pasta eller något annat gott tillbehör. 

Så enkelt och så gott! Mums!
 
 
 

4 portioner
Tid: 20 minuter

400 g pasta 
150 g sockerärter
300 g parmaskinka, tunt skivad

Pesto
1 dl pinjenötter, 50 g
2 krukor basilika
1 vitlöksklyfta
ca 1½ dl olivolja
100 g riven parmesan
salt och nymald svartpeppar

Tillbehör
parmesan, hyvlad

Gör så här
1.Pesto: Rosta pinjenötterna på me­delvärme 5 minuter i en torr stekpanna tills de fått färg.

 

Mixa basilikablad, pinjenötter och vitlök med en stavmixer. Tillsätt oljan lite i taget. Tillsätt parmesan och rör om. Smaka av med salt och nymald peppar.

 

2. Koka pastan enligt paketet, låt sockerärterna koka med de sista 2 min. Häll av vattnet och låt rinna av.
3. Tillsätt peston i pastan och sockerärterna. Hyvla över parmesan och servera med parmaskinkan.

 

Alltså den här måååååste ni göra! Farlig farlig farlig! =)

 

Botten:
1/2 burk karamelliserad mjölk
250 gram salta jordnötter av god kvalitet (lågprismärken är tyvärr intel ika goda som typ Estrella)

3 äggvitor
3 äggulor
1 dl socker
300 gram phialdelphiaost
1 msk vaniljsocker
4 dl grädde
200 gram riven mjölkchoklad

Topping:
1/2 burk karamelliserad mjölk samt 3 msk grädde
Jordnötter

Gör så här:

1. Mixa nästan hela påsen med jordnötter i en matberedare (mixen) så det blir grovhackat. Spara resten som garnering. Blanda ihop krosset med halva av den karamelliserade mjölkburken.

2. Tryck ut massan i en springform med avtagbar kant (ca 25 cm i diameter)

3. Separera äggulor med äggvitor och vispa snabbt ihop äggulor med socker, vanlijsocker samt philidelphiaosten.

4. Vispa grädden fluffig.

5. Vispa äggvitorna till ett hårt skum med rena vispar och ren skål! Viktigt!

6. Riv mjölkchokladen med den grövsta sidan på rivjärnet.

7. Vänd försiktigt ner ägggulespeten i äggvitan och rör försiktigt om! Det ska fortsätta vara fluffigt. Vänd sedan ner grädden och rör försiktigt om. Sist vänder du ner den rivna chokladen och rör försiktigt om igen.

8. Häll smeten över botten i formen och ställ in i frysen med plastfolie över, Frys i minst 5 timmar (gärna över natten)
 

9. Vid servering häll på toppingen du gjort och avsluta med jordnötter.

 


Njut!