myTaste.se
Japp! Idag är det muffinsens dag för er som missat detta. Och det måst ju firas med lite muffinsbak såklart!
Tänkte bjuda er receptet på mina bästa muffins! Det är det bästa receptet jag brövat. De blir både goda och saftiga! Sen går de att fylla med vad man vill!
Idag blir det några med hallon och några med dumle <3
 
Malins muffinsrecept! ca 14 st          ugn: 200 grader
 


  • 3 ägg och 1 3/4 dl socker vispas vitt och pösigt
  • smält 200g smör
  • Blanda ihop 1 3/4 dl vetemjöl, 1/2 tsk bakpulver, 2 msk marsanpulver (snabb) samt 4 tsk potatismjöl
  • Blanda i mjölblandningen i äggsmeten samt häll i smöret.
  • Toppa med valfri fyllning tex hallon, blåbär, äpple med kanel, dumble, center mm.
  • Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min tills de fått fin färg.
  • Pudra över lite florsocker.
  • Ett tips! Ställ muffinsformarna i en muffinsplåt så flyter inte muffinsen ut. 

  • Bjud dessa till någon du tycker om <3



Har ett vansinnigt sug för någon dessert idag men har inget hemma och heller inga ideér. Choklad har jag så det får bli chocolate chip cookies.
Prövar ett nytt recept!
 Ändrade lite på det. Nu återstår det att se om det går hem 😄 
De ser vansinnigt goda ut iallafall 😍


Ingredienser16 stora kakor

1 tsksalt
200 gsmör, mjukt
0,75 dlströsocker
2 stägg
3 dlvetemjöl
1 tskbikarbonat
1 tskvaniljsocker
0,5 dlmjölk
4,5 dlfarinsocker
6,5 dlhavregryn
300 gmörk choklad, grovt hackad
 
1. Sätt ugnen på 200°. Blanda mjöl, bikarbonat och salt.
2. Vispa äggen lätt. Blanda därefter i farinsocker, strösocker och vaniljsocker. Vispa med elvisp. Rör ner smör.
3. Häll i havregryn och rör om ordentligt. Tillsätt mjölblandningen och eventuellt mjölk om degen verkar torr. Arbeta ihop degen.
4. Blanda ner den grovt hackade chokladen.
5. Klicka ut kakor av degen med hjälp av 2 skedar på bakplåtspappersklädd plåt. Tänk på att separera dem då de flyter ut mkt. Hade 5/plåt. 
Jag la även i 1 tsk kardemumma. 


Grädda i mitten av ugnen 12-15 min. Låt svalna på plåten


I påskas bakade jag otroligt goda biscottis som jag hade med till husvagnen att ha vid fler kaffepauser. De smakar mycket och gott! Dessa blir det fler gånger. =)

 Ca 60 st

150 g mandlar
100 g mörk choklad
150 g smör, rumsvarmt
3 dl strösocker
2 tsk apelsinskal, rivet
2 ägg
ca 6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader. Rosta mandlarna i en varm stekpanna. Låt dem svalna. Grovhacka mandlarna och chokladen.

2. Vispa smör och socker mjukt. Blanda i apelsinskal, två ägg och mjölet, blandat med bakpulver och vaniljsocker. Sist blandar du i mandel och choklad.

3. Forma degen till sex smala rullar, ungefär lika långa som plåtens kortsida. Lägg 3 rullar på varje plåt med bakplåtspapper. Platta till dem något med handflatan.

4. Grädda längderna mitt i ugnen i ca 15 min. Låt längderna svalna i 15 min. Skär sedan länderna med en vass kniv i lite sneda, smala bitar.

5. Vänd snittytorna uppåt och grädda skorporna i ytterligare 8–10 min. Låt kallna.