myTaste.se
Idag är en riktig mysar dag här hemma. Ingen stress utan bara lugnt flow. 
Vaknade tidigt och har redan hunnit med promenad, kloklippning hos veterinären, röjt bort alla sommarkläder och lagt ut lite på köp och säljsida, tvättat och nu tänkte jag sätta en deg för att baka goda kesogifflar! De är såååå goda! Under tiden det jäser ska jag kolla första avsnittet av Homeland nya säsongen och lite kaffe på det. 
Huset är också städat och hunden sover gott. Frid!
 




Receptet finns under matbröd!  



Denna gjorde jag förra veckan och den var tok god! =)
 
4 personer
 

1 kg kycklinglårfilé

1 röd chili

1 röd lök

2 klyftor vitlök

2 msk finhackad ingefära

1 msk Garam Masala

1 tsk malen koriander

2 tsk gurkmeja

4 msk tomatpuré

2 dl matyoghurt

1 burk kokosmjölk

matolja

1.Hacka löken grovt, skiva chili, finhacka vitlök och ingefära.

2.värm en stor panna eller gryta med matolja. fräs lök, vitlök, ingefära och chili utan att det tar färg.

3.Sätt till alla kryddor och låt det fräsa med. Sänk temperaturen en aning, eller rör hela tiden så att det inte tar färg och bränns.

4.Dela kycklingen i mindre bitar.

5.Lägg i tomatpurén och låt den fräsa med en stund.

6.Ta i kycklingen och fortsätt att steka så att kycklingen ”stänger sig”. när kycklingen inte är rosa längre sätter du till yoghurt och kokosmjölk.

7.Sänk temperaturen ordentligt. Om det kokar för mycket kommer yoghurten att skära sig.

8. låt det hela puttra i 20-30 minuter. Under tiden kokar du ris

Smaka av med salt.



 

Jag kan inte få nog av denna rätt!!!
Denna gång bytte jag ut wahlnötter mot päron och adderade även Parma 👌