- 500 g standardmjölk, kall
- 630 g vetemjöl
- 200 g rågsikt
- 60 g ljus sirap
- 40 g smör, rumsvarmt
- 15 g salt
- 5 g anis, mald
- 5 g fänkål, mald
- Blanda alla ingredienser i ca 10 minuter på lägsta växel i en degblandare.
- Öka hastigheten lite och blanda i ytterligare 10 minuter. Degen bör ha en temperatur på runt 25 grader när den är klar.
- Lägg degen i en back eller vid bunke och låt vila i 2 timmar övertäckt med en handduk.
- Dela degen i bitar som väger ca 150-200 g. Rundriv bitarna och lägg dem på ett mjölat bord.
- Kavla ut degbitarna till runda bröd, kavla tunt och använd kornmjöl på bordet och på bröden.
- Nagga bröden eller använd en rutkavel.
- Grädda antigen i en pizzaugn på hög värme eller i en vanlig ugn på 250 grader. Passa varje bröd så att de inte blir för gräddade, de ska få lite färg.
- Stapla de varma bröden på varandra i en handduk så att de håller sig mjuka. Lägg gärna bröden och handduken i en stor plastpåse.
Kommentera