myTaste.se

(null)

Otroligt god 😍 

Ingredienser

100  smör
15  digestivekex
1  ekologisk  lime , rivet skal

Blåbärsfyllning

150  naturell  färskost
1  dl  strösocker
1  tsk  vaniljsocker
2  äggulor
1  dl  blåbär , gärna frysta
2  dl  vispgrädde

Chokladfyllning

100  vit choklad
150  naturell  färskost
½  dl  strösocker
1  lime , finrivet skal (från 1/2-1st)
2  äggulor
2  dl  vispgrädde

Garnering

150  blåbär
Citronmeliss 

Gör så här

1.
Sätt ugnen på 200°.
2.
Botten: Smält smöret. Krossa kexen och blanda med smöret och limeskalet. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform, 22–24 cm i diameter. Tryck ut kexblandningen i formen. Grädda i mitten av ugnen, 5–10 minuter. Låt svalna.
3.
Blåbärsfyllning: Vispa färskost, socker och vaniljsocker till en slät smet. Rör i äggulorna. Mixa blåbären och rör ner dem i smeten. Vispa grädden ganska hårt och vänd ner den.
4.
Häll smeten ovanpå bottnen. Låt stå i frysen, ca 1 timme.
5.
Chokladfyllning: Smält chokladen över vattenbad. Vispa färskost, socker och limeskal. Tillsätt äggulorna. Rör i chokladen. Vispa grädden och vänd ner den. Bred ut fyllningen ovanpå den frysta blåbärsfyllningen. Låt stå i frysen ytterligare några tim.
6.
Ta fram kakan ca 20 minuter före servering. Garnera med blåbär, lime och citronmeliss.




Kommentera

Publiceras ej