myTaste.se
Ett riktigt toppen recept och bullarna håller sig mjuka även dagen efter! 
penslade med sockerlag efteråt gör dem ännu godare! 
Går också hyfsat snabbt att göra då de bara jäser 1 gång 

(null)

Ingredienser Bulldeg:
5 dl standardmjölk
50 g jäst
1.5 msk finmalen kardemumma 
1 dl strösocker
1 ägg
2 tsk vaniljsocker
0.5 tsk salt
150 g smör, rumsvarmt
12 dl vetemjöl special

Fyllning:


200 g smör, rumsvarmt

2 dl strösocker

1 msk finmalen kardemumma och 2 msk kanel 

1 msk vaniljsocker

Sockerlag:

1.5 dl strösocker
1.5 dl vatten

Gör så här:


Bullar: 1. Blanda samtliga ingredienser till degen i en bunke till en assistent. Arbeta sedan ihop degen i maskin på låg hastighet i 15 minuter.  
2. Stjälp upp degen på väl mjölat bakbord och dela i två delar. Kavla sedan ut en del i taget till en rektangel. Bred på hälften av smörfyllningen och vik sedan degen på mitten så du får en bred rektangel.  
3. Skär 2 cm breda remsor av degen med tex en pizzaskärare och tvinna dem, snurra sedan ihop dem till en bulle och lägg på en bakpapperklädd plåt. Upprepa med den andra degbiten. 
4. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca. 1.5 h. 
Sätt ugnen på 225°C när det är 20 minuter kvar av jästiden.
5. Pensla med ägg och häll på pärlsocker  Grädda bullarna mitt i ugnen i ca. 10-13 minuter. 
Gör nu sockerlagen – koka ihop socker och vatten i en kastrull på medelhög värme. Låt svalna.
6. Tag ut bullarna ur ugnen och pensla genast på sockerlagen. 
(null)


Kommentera

Publiceras ej