myTaste.se


Detta lövtunna knäckebröd är magiskt gott! 😍 

(null)


½ dl hela linfrön

1 ½ dl solroskärnor

1/2 dl bovetemjöl 

1/2 dl pumpakärnor 

2 dl majsmjöl 

½ tsk salt

1/2 tsk hel anis 

1 tsk fänkålsfrön

2½ dl kokande vatten

½ dl rapsolja

Lite flingsalt

Gör såhär:

1) Blanda linfrö, solroskärnor, pumpakärnor, bovetemjöl, majsmjöl, anis, fänkålsfrön  och ½ tsk salt i en skål. Häll i kokande vatten och olja och rör ihop till en smet/lös deg.

2) Fördela degen på två plåtar. Lägg smeten mellan två bakplåtspapper och kavla ut den platt. Skär "brytskåror" och strö över lite flingsalt innan plåten ställs in i ugnen i 150 grader i en timme.

såååå gott! 



Kommentera

Publiceras ej