Detta lövtunna knäckebröd är magiskt gott! 😍
½ dl hela linfrön
1 ½ dl solroskärnor
1/2 dl bovetemjöl
1/2 dl pumpakärnor
2 dl majsmjöl
½ tsk salt
1/2 tsk hel anis
1 tsk fänkålsfrön
2½ dl kokande vatten
½ dl rapsolja
Lite flingsalt
Gör såhär:
1) Blanda linfrö, solroskärnor, pumpakärnor, bovetemjöl, majsmjöl, anis, fänkålsfrön och ½ tsk salt i en skål. Häll i kokande vatten och olja och rör ihop till en smet/lös deg.
2) Fördela degen på två plåtar. Lägg smeten mellan två bakplåtspapper och kavla ut den platt. Skär "brytskåror" och strö över lite flingsalt innan plåten ställs in i ugnen i 150 grader i en timme.
såååå gott!
Kommentera