myTaste.se
Från början är det tänkt att baka denna i en mindre långpanna, men nu testade jag att använda mig av en rund springform med diametern 24 cm, funkade toppen! Håll koll på gräddningstiden bara, kan behövas lite extra. 
Denna är magisk! 😍☀️ 

Lät den svalna i rumstemperatur några timmar innan servering och inte i kylen som det står i receptet. Funkar vilket som. 

(null)


Deg

  • 250 g smör, rumstempererat
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker 
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver

Fyllning

  • 2,5 dl vaniljkvarg
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 tskvaniljsocker 
  • 150 g hallon, frysta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme).
  2. Deg 
    Mixa samman smör, vetemjöl, strösocker, vaniljsocker och bakpulver i en matberedare till en deg. För hand går också bra.
  3. Täck din form med bakplåtspapper och tryck ut hälften av degen i botten på den.
  4. Fyllning 
    Blanda ihop kesella, crème fraiche, ägg, strösocker, citronskal och vaniljsocker i en bunke till en jämn smet. Häll vaniljsmeten över botten, toppa med hallon och smula sedan resten av degen över vaniljsmeten.
  5. Grädda kakan i mitten av ugnen i 30-40 minuter tills den fått en fin gyllenbrun färg.
  6. Låt kakan svalna helt och hållet i kylskåpet innan du skär den i bitar och serverar.

Kommentera

Publiceras ej