myTaste.se

(null)


Ingredienser Bulldeg:
5 dl standardmjölk
50 g jäst
1.5 msk finmalen kardemumma 
1 dl strösocker
1 ägg
2 tsk vaniljsocker
0.5 tsk salt
150 g smör, rumsvarmt
12 dl vetemjöl special

Fyllning:
200 g smör, rumsvarmt
2 dl strösocker
1 msk finmalen kardemumma 
1 msk vaniljsocker


Vaniljkräm (antingen gör du egen eller så gör du som jag och använde mig av snabbmarsankräm som du blandar till själv. Gör då för 4 personer, och tänk på att på paketet är det anvisning för vaniljsås , därför behöver du tillsätta mer pulver så det blir en tjockare kräm.  Jag spritsade på min kräm med Wilsons tyll 1 M men då behöver krämen vara extra tjock och fast för att det ska kunna bli ett rosmönster) 

Sockerlag:
1.5 dl strösocker
1.5 dl vatten

Gör så här:
Fyllning: 1. Börja med att vispa ihop alla ingredienser till fyllningen (utom vaniljkräm) med en elvisp, ställ åt sidan.

Gör sedan vaniljkrämen 

Bullar: 1. Blanda samtliga ingredienser till degen i en bunke till en assistent. Arbeta sedan ihop degen i maskin på låg hastighet i 15 minuter.  
2. Stjälp upp degen på väl mjölat bakbord och dela i två delar. Kavla sedan ut en del i taget till en rektangel. Bred på hälften av smörfyllningen och vik sedan degen på mitten så du får en bred rektangel.  
3. Skär 2 cm breda remsor av degen med tex en pizzaskärare och tvinna dem, snurra sedan ihop dem till en bulle och lägg på en bakpapperklädd plåt. Upprepa med den andra degbiten. 
4. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca. 1.5 h. 
Sätt ugnen på 225°C när det är 20 minuter kvar av jästiden.
5.  Gör försiktigt en grop i varje bulle med fingret och spritsa sedan i vaniljkrämen. Grädda bullarna mitt i ugnen i ca. 10-13 minuter. 
Gör nu sockerlagen – koka ihop socker och vatten i en kastrull på medelhög värme. Låt svalna.
6. Tag ut bullarna ur ugnen och pensla genast på sockerlagen. Strö sedan över pärlsocker och låt svalna
 


Kommentera

Publiceras ej