Älskar syrliga desserter!
Denna är verkligen enkel att göra och så god!

Kexbotten
200 gram | digestivekex |
100 gram | smör |
Fyllning
1 burk | kondenserad mjölk (400 g) |
4 st | äggulor |
5 st | limefrukter, skal och saft |
Till servering
vispad grädde | |
Ev 1 st | limefrukt |
GÖR SÅ HÄR
- Sätt ugnen på 175 grader
- Krossa kexen till små smulor i en mixer
- Blanda dem med smält smör
- Tryck ut blandningen i botten och upp på kanterna i en pajform eller i 4 mindre pajformar.
- Förgrädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter
- Låt svalna
- Blanda kondenserad mjölk med äggulor, rivet limeskal och saft.
- Låt smeten dra åt sig smak av skalen i minst 30-60 min
- Sila smeten genom en finmaskig sil och släng skalen.
- Fyll pajskalet och grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 min.
- Låt svalna och servera med vispad grädde och ev skivad lime
Jag använde en stor pajform men man kan även använda små portionsformar. Grädde är frivilligt. Väldigt gott att även ha lakritsglass till!
Kommentera