myTaste.se
Oj oj oj! Denna alltså! Smälter i munnen! 
Men det är riktigt lurigt att göra smörkrämen. Jag misslyckas ibland. 
Hemligheten är att först smälta smöret, sen höja tempen på plattan och verkligen bruna smöret och röra hela tiden. Det ska fräsa hela tiden. Och när det slutat låta och det börjar dofta lite nötigt och ljuvligt, då drar man av kastrullen från plattan och vispar i de torra ingredienserna. När de löst sig har man i ägget och vispar och vispar. Det kan skära sig lite men fortsätt vispa. Tillslut blir det en tjock smet som man breder över kakan. 
Det kan också skära sig rejält och hur mkt man vispar så går smeten inte ihop. Då kan du slänga och börja om 🫣 
Lycka till!
Det är så värt det! 

(null)

Silviakaka med brynt smör, 10 bitar

2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 dl vatten

Glasyr:
125 g smör
1,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
0,5 dl riven kokos

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröda en form på cirka 20 cm i diameter.
2. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt, blanda mjöl med bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smeten tillsammans med vattnet.
3. Fyll formen och baka mitt i ugnen i 30-35 minuter. Känn med en sticka att den kommer ut torr.
4. Låt kakan svalna.
5. Bryn smöret – Smält smöret, höj värmen  och fortsätt sjuda under omrörning tills smöret tystnar och det börjar dofta underbart!
6. Dra kastrullen från plattan. Rör ner florsocker och vaniljsocker och blanda samman. Rör sist ner äggulan och vispa tills glasyren är slät och har tjocknat, det kan se ut som att det skiktar sig, fortsätt bara att vispa.
7. Bred ut över den kakan och strö över kokos.

Kommentera

Publiceras ej