myTaste.se

En middag på 30 min som både känns lite lyxig och är super god! 

(null)

Börja med att sätta på ugnen på 200 grader varmluft. 
  • 2 pkt fylld pasta (gärna med ost i) 
Såsen: 

  • 1 burk krossade tomater av märket Mutti 
  • 2 vitlöksklyftor 
  • Olivolja 
  • 2 msk tomatpuré 
  • 1 tsk torkad mynta 
  • 1 msk torkad oregano 
  • 4 dl grädde 
  • 2-3 msk kalvfond 
  • 1/2 burk hackade soltorkade tomater 
  • 1 kruka färsk basilika 
  • 2 paket mozarella 
  1. Bryn hackad vitlök snabbt i lite olivolja. Tillsätt tomatpurén. Bryn några minuter. 
  2. Håll på de krossade tomaterna och koka i 10 min 
  3. Häll på mynta, oregano, fond och grädde. Låt koka några minuter. 
  4. Lägg den fyllda fastan i en ugnsfast form. Strö på de hackade soltorkade tomaterna och 1 st grovriven mozarella. 
  5. Häll på tomatsåsen och rör om.
  6. Toppa med skivad mozarella. 
  7. Gratinera i ugnen i 10 min med folie på.
  8. Efter 10 min ta bort folien och gratinera 10 min till för att få färg. 
  9. Vid servering, strö på färsk basilika. 
  10. Servera som den är eller med en fräsch grönsallad till. 😍

Kommentera

Publiceras ej