myTaste.se

(null)

Citronkakor, 24 st:

Ingredienser:
120 g rumsvarmt smör
2.5 dl strösocker
1 stort ägg 
rivet skal från 1 citron
2 msk färskpressad citronjuice 
2 tsk vaniljsocker
4.5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1 nypa salt


Garnering:
1 dl strösocker
1 dl florsocker

Gör så här:

  1. Klä två plåtar med bakplåtspapper. 
  2. Vispa smör och strösocker mjukt och fluffigt med elvisp. Tillsätt ägg, citronskal och pressad citron. Vispa tills det gått ihop. 
  3. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt i smeten. Arbeta ihop en klibbig deg, med en slickepott.
  4. Plasta in degen och låt vila i kylskåp i 30 minuter. 
  5. Tag ut degen och sätt ugnen på 175° över/undervärme. 
  6. Dela degen i 24 jämnstora delar och rulla varje bit till en boll. 
  7. Rulla bollarna först i strösocker och sedan i florsocker, var generös med florsockret. 
  8. Placera 12 kakor på varje plåt och grädda en plåt i taget, mitt i ugnen i ca. 10-11 minuter. 
  9. Tag ut och låt svalna en aning innan du flyttar kakorna från plåten.
(null)

Kommentera

Publiceras ej