Citronkakor, 24 st:
Ingredienser:
120 g rumsvarmt smör
2.5 dl strösocker
1 stort ägg
rivet skal från 1 citron
2 msk färskpressad citronjuice
2 tsk vaniljsocker
4.5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1 nypa salt
Garnering:
1 dl strösocker
1 dl florsocker
Gör så här:
- Klä två plåtar med bakplåtspapper.
- Vispa smör och strösocker mjukt och fluffigt med elvisp. Tillsätt ägg, citronskal och pressad citron. Vispa tills det gått ihop.
- Blanda de torra ingredienserna och tillsätt i smeten. Arbeta ihop en klibbig deg, med en slickepott.
- Plasta in degen och låt vila i kylskåp i 30 minuter.
- Tag ut degen och sätt ugnen på 175° över/undervärme.
- Dela degen i 24 jämnstora delar och rulla varje bit till en boll.
- Rulla bollarna först i strösocker och sedan i florsocker, var generös med florsockret.
- Placera 12 kakor på varje plåt och grädda en plåt i taget, mitt i ugnen i ca. 10-11 minuter.
- Tag ut och låt svalna en aning innan du flyttar kakorna från plåten.
Kommentera